TAMARA L. WILSON – LET IT GO (EP)

Artiest info
Website
facebook

 

In de openingstrack “It’s Your Life (Believe)” van het EP-tje “Let It Go” van de Amerikaanse zangeres Tamara L. Wilson uit North Carolina worden we op een warme wijze door haar verwelkomt met akoestische pianoklanken. Verderop groeit deze song echter uit tot een volwaardig georkestreerd liedje dat je al na een eerste beluistering graag zo snel mogelijk opnieuw zou willen horen.

Het minialbum bevat amper vier liedjes die in totaal maar dertien minuten duren. Toch weet Tamara L. Wilson ons hiermee te overtuigen van haar muzikaal talent, zowel als zangeres en als songschrijfster van knappe teksten en vlot in het gehoor liggende muziek. Zij is wel geen nieuwkomer meer in de muziekwereld want haar debuutplaat “Paradise” uit 2018 werd in datzelfde jaar nog opgevolgd door een eerste EP “Freedom” en een tweede EP “Your Own Kind Of Beautiful” die in 2019 is verschenen. Vorig jaar bracht ze ook nog een derde EP uit die “A New World” heette en die de voorganger was van de EP-nummer vier “Let It Go” die we hier voor u onder de loep nemen.

Tamara L. Wilson heeft deze plaat trouwens met beperkte middelen weten te realiseren dankzij de hulp van de blinde gitarist, keyboardsspeler en bassist Joey Stuckey uit Macon, Georgia die ook de drum-programmering voor zijn rekening nam. Andere instrumentalisten die op één of meerdere tracks hun steentje hebben bijgedragen zijn Freddy Tripp (trompet, trombone en keyboards), Coleman Murphy (gitaren), Tom Rule (piano, viool), Tim Loftin (basgitaar) en Miguel Castro (drums).

Op de twee video’s bij deze recensie kunt u twee van de vier nummers beluisteren met eerst een ‘lyrics video’ van de albumtiteltrack “Let It Go”, gevolgd door een video van de song “Little More Love Remix”. We moeten hier derhalve enkel nog de vierde en afsluitende track vermelden: dat is een soulvol R&B-nummer dat “Have It All” als titel kreeg en waarin een belangrijke rol voor vrolijk klinkend trompetgeschal is weggelegd. Volgens ons is de tijd rijp voor een volgende full-cd van deze Tamara L. Wilson. Als die er komt, dan zullen wij er u op deze pagina’s met veel plezier over informeren.

(valsam)